Hae
Aineistot 1-10 / 21
Suomen markkinoilla myytävien omega-3-ravintolisien hapettumisaste ja rasvahappopitoisuudet
(2019-05-20)
Työssä selvitettiin 49:n Suomessa myytävän omega-3-valmisteen hapettumisastetta ja rasvahappopitoisuuksia. Tutkittavat valmisteet olivat kala-, krilli- ja leväöljyjätuotteita kapseleina, nesteinä ja geelipaloina. ...
Sitruunan maun ja hajun säilyvyys virvoitusjuomissa
(2019-09-26)
Virvoitusjuomat ovat hiilihapotettuja veden, makeutusaineiden ja aromien seoksia. Aromit luovat juuri tietylle virvoitusjuomalle sen tyypillisen maun tai hajun. Niitä ei käytetä yleensä sellaisenaan elintarvikkeina, vaan ...
Hunajaviinien fermentointi ja kemiallinen koostumus
(2019-12-20)
Hunajaviini on ikivanha alkoholijuoma, jota fermentoidaan hiivalla hunajasta ja vedestä. Suomessa se tunnetaan paremmin nimellä sima, jota usein valmistetaan ruskeasta sokerista hunajan sijaan. Saccharomyces-suvun hiivalajit ...
Humalan α- ja β-happojen sekä ksantohumolin preparatiivisen nestekromatografiamenetelmän optimointi, yhdisteiden vaikutus GABAA-reseptorin aktiivisuuteen sekä niiden karvaan maun kynnysarvot
(2019-11-12)
Humala on yksi oluen pääraaka-aineista. Alun perin sitä käytettiin säilöntäaineena, mutta nykyään sen sisältämien α- ja β-happojen aiheuttamasta karvaasta mausta on tullut yksi oluen tärkeimmistä piirteistä. GABA, eli ...
Omenalajikkeen ja hiivan vaikutus kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin siidereissä
(2019-11-11)
Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää paikallisten perinteisten omenalajikkeiden sekä kahden eri hiivan vaikutuksia siiderin kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin. Nykypäivänä suositaan mahdollisimman ...
Kauran aromiaktiiviset yhdisteet ja prosessoinnin vaikutus kauran aromiin
(2020-05-26)
Kaura on terveellinen ja trendikäs raaka-aine ja sen kulutus on kasvussa. Lajikkeiden lukumäärä ja eräkohtaiset ominaisuuserot aiheuttavat haasteita prosessoinnissa. Erikoistyö tehtiin OATyourGUT- ja OatHow -projekteissa. ...
Effect of mode of delivery and infant's age on the fatty acid composition of human milk
(2020-06-09)
Human milk is the sole source of nutrition for a growing infant. It has all the nutrients the infant needs in the first six months of life. Lipids are the component in milk that supply the infant with approximately 50 % ...
Fermentation of currant and raspberry leaves and effect on flavonols
(2022-08-22)
The aim of this thesis was to gain knowledge on solid state fermentation on raspberry
and black currant leaves. The focus was on the possible increase in polyphenol
content and in particular flavonols. The knowledge ...
Laadun pikamenetelmän kehitys silakalle (Clupea harengus membras)
(2022-05-18)
Silakka (Clupea harengus membras) on sillin alalaji ja Suomen taloudellisesti merkittävin kalalaji, joka elää erityisesti Itämeren pohjoisemmissa osissa. Ruokakalana silakka on hyvin ravinteikasta, mutta silakoiden laadun ...
Itämeren rakkohaurun (Fucus vesiculosus) metabolomiikka 1H NMR-spektroskopialla
(2022-07-01)
Rakkohauru (Fucus vesiculosus) on Itämeressä kasvava ruskolevä. Kiinnostus merilevätuotteiden käyttöön elintarvikealalla on lisääntynyt viime vuosina niiden ekologisen kasvatusmahdollisuuden ja ravitsemuksellisuuden ansiosta. ...