Selaus laitoksen mukaan kokoelmassa Opinnäytetöiden tiivistelmät (ei kokotekstiä) Biokemian laitos
Aineistot 1-20 / 108
-
Aikaerotteisesti fluoresenssia mittaavan reaaliaikaisen PCR-laitteen kehitys
(Turun yliopisto, 21.03.2016)Kvantitatiivinen reaaliaikainen polymeraasiketjureaktio (engl. polymerase chain reaction, PCR) on osoittautunut käyttäjäystävällisimmäksi menetelmäksi nukleiinihapposekvenssien kvantitoimisessa. Tätä menetelmää voidaan ... -
Antigeeniosoitustestin kehitys Clostridium difficile-infektiolle
(Turun yliopisto, 08.11.2016)Clostridium difficile -bakteerin aiheuttama infektio (CDI) on yleisin terveydenhuoltoon ja antibioottien käyttöön liitetty ripulin aiheuttaja. C. difficile leviää itiöinä erityisesti sairaaloissa ja hoivakodeissa. Taudinkuva ... -
Antosyaniinit ja aterianjälkeinen aineenvaihdunta
(Turun yliopisto, 01.12.2015)Marjojen ja hedelmien luontaisilla sinisillä ja punaisilla antosyaniiniväriaineilla on aterianjälkeiselle aineenvaihdunnalle edullisia ominaisuuksia. Antosyaniinit liittyvät esimerkiksi aterianjälkeiseen plasman glukoosi-, ... -
Antosyaniiniyhdisteiden analyysimenetelmät – Lajikkeen vaikutus mustaherukan antosyaniinien koostumukseen
(Turun yliopisto, 01.11.2016)Antosyaniinianalytiikkaa on tehty 60-luvulta lähtien, joten aiheesta on julkaistu paljon tutkimustietoa. Mustaherukasta on tunnistettu ja kvantitoitu menetelmästä riippuen neljästä viiteentoista antosyaniinia. 2000-luvulla ... -
Asetaldehydin määrittäminen hedelmämehuista
(Turun yliopisto, 02.01.2017)Asetaldehydi on pienimolekyylinen ja helposti haihtuva orgaaninen yhdiste. Sitä esiintyy luontaisesti elintarvikkeissa ja sitä voidaan myös lisätä elintarvikkeisiin puhtaana aromiaineena. Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos ... -
Bioaffiniteettimääritysten kiintokantajat ja geneeriset sitojat : Streptavidiinilla pinnoitetun mikrotiitterilevyn sitomisominaisuuksien parantaminen ja laadunvalvontamäärityksen kehittäminen
(Turun yliopisto, 06.06.2018)Streptavidiini on Streptomyces avidinii-lajin erittämä tetrameerinen proteiini, jota käytetään geneerisenä sitojana in vitro-diagnostisissa kiintokantaja-määrityksissä. Sen sidos biotiiniä (vitamiini H) kohtaan on ... -
Biomarkkerit sepsiksen diagnostiikassa sekä Kvantitatiivisen prokalsitoniini-immunomäärityksen pystyttäminen ja optimointi point-of-care-ympäristöön
(Turun yliopisto, 11.01.2015)Termiä sepsis käytetään infektion aiheuttamasta yleisestä tulehdusreaktio-oireyhtymästä. Biokemiallinen merkkiaine eli biomarkkeri on aine, joka objektiivisesti mitattuna ja arvioituna toimii indikaattorina erottaen ... -
Calcium-Induced Proteome Changes in Isolated Chloroplasts of Arabidopsis Thaliana
(Turun yliopisto, 09.05.2017)Calcium is a well-known regulator of various biological processes, such as photosynthesis, resulting from responses to environmental cues that are recognized by specific calcium sensors, which give rise to intracellular ... -
Characterization of long non-coding RNAs in the regulatory T helper cell polarization
(Turun yliopisto, 13.03.2017)Regulatory T helper cells (Treg) play an important role in controlling and suppressing other immune cells by secreting multiple different cytokines. Their differentiation process is controlled and mediated through various ... -
Chromogenic on-site lateral flow immunoassay for multiple cyanotoxin variants
(Turun yliopisto, 20.06.2017)Ympäri maailmaa tavattavat makeiden vesien syanobakteerikukinnot aiheuttavat vakavia haittoja talousveden laadulle johtuen joidenkin syanobakteerikantojen tuottamista sekundäärisistä aineenvaihduntatuotteista syanotoksiineista. ... -
Comparison of the lipid yield and fatty acid composition of some selected plant and animal materials extracted with four different approaches
(Turun yliopisto, 06.06.2018)Lipid extraction and fatty acid analysis continues to be a crucial area in lipid science. The extraction of lipids from different materials has been under study for several years. One of its focus is to discover less harmful ... -
Determination of vitamin K from fermented foods
(Turun yliopisto, 25.04.2018)A quick and sensitive analysis method was developed for the analysis of vitamin K compounds, including phylloquinone (PK) and menaquinones (MK-n). The method utilizes ultra-high performance liquid chromatography tandem ... -
Digitaali-PCR Nanokokoisten upkonvertoivien partikkeleiden käyttö leimana reaaliaikaisessa PCR:ssa
(Turun yliopisto, 04.10.2016)Deoksiribonukleiinihappo (engl. deoxyribo nucleic acid, DNA) on geneettistä tietoa sisältävä molekyyli, jolle kehitetään jatkuvasti uusia molekyylibiologisia sovelluksia. Yksi merkittävimmistä sovelluksista on DNA:n ... -
DNA-avusteinen homogeeninen immunomääritys sydänperäiselle troponiini I:lle kelaattikomplementaatiota hyödyntäen
(Turun yliopisto, 06.06.2018)Homogeenisissa immunomäärityksissä signaali muodostuu immunokemiallisten sitoutumisreaktioiden seurauksena, jolloin sitoutuneiden ja sitoutumattomien leimamolekyylien erottelu on tarpeetonta, ja määritykset ovat näin ollen ... -
Do the secreted molecules of gut bacterium Faecalibacterium prausnitzii inhibit the fat accumulation in hepatocytes in vitro?
(Turun yliopisto, 14.12.2016)Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is a metabolic disorder in which fat accumulates in liver without excessive alcohol use. NAFLD is a disease in which distortions in gut microbiota seems to play an important role. ... -
Effect of cooking techniques on the retention of anthocyanins and vitamin C in potatoes
(Turun yliopisto, 25.09.2017)Potato (Solanum tuberosum L.) is a great source of vitamins and minerals as well as a supplier of energy and quality protein. As a source of vitamin C it is usually underestimated. Anthocyanins are the compounds responsible ... -
Effect of preheat treatment of milk proteins on their interactions with cyanidin-3-O-glucoside
(Turun yliopisto, 10.07.2018)Anthocyanins are a group of natural colorants with bright colors, water solubility and non-toxicity. However, they have poor stability during food processing and storage which limits their commercial applications. Previous ... -
Effect of temperature on flavor compounds and sensory characteristics of Maillard Reaction Products derived from mushroom hydrolysate
(Turun yliopisto, 10.07.2018)Maillard reaction products (MRPs) were prepared from mushroom hydrolysate (MH) by heating with D-xylose and L-cysteine at various temperatures (100 °C–140 °C) for 2 h at a pH of 7.4. The sensory characteristics of MH and ... -
Effects of Changes in Production on Stability of Mayonnaise
(Turun yliopisto, 08.01.2018)The main aim in this study is to investigate the stability and quality of mayonnaise products with special emphasis on how the changes in production affect the stability and quality of mayonnaise products. The main focus ... -
Effects of MTHFD1 overexpression on lipid synthesis in the oleaginous fungus : Mortierella alpina
(Turun yliopisto, 10.07.2018)Mortierella alpina (M. alpina) is a filamentous fungus with a high polyunsaturated fatty acid content, but its sources of NADPH needed for lipid synthesis are not been studied completely. The binary vector pBIG2-ura5s-MTHFD1 ...