Hae
Aineistot 1-10 / 964
Impact of enzymatic treatment on the flavour-active compounds in lingonberry juice
(2018-12-21)
Lingonberry (Vaccinium vitis-idaea) is a wild, abundant, easy to pick, and highly nutritious uncultivated berry. Lingonberries are usually consumed as such, or as juices, jams, and purees. Enzymatic treatment is traditionally ...
Access Control Process for a SaaS Provider
(2019-06-17)
Access control is a process of limiting access to systems and services. It is a way by which the users are granted access and privileges to information and resources of an organization. The process involves controlling, ...
Computational methods and tools for protein phosphorylation analysis
(Turun yliopisto, 2019-04-05)
Signaling pathways represent a central regulatory mechanism of biological systems where a key event in their correct functioning is the reversible phosphorylation of proteins. Protein phosphorylation affects at least ...
Immunokomplekseja sitovien vasta-aineiden tunnistaminen sekvenssianalyysillä
(2019-09-26)
Uuden polven sekvensointimenetelmät ovat kehittyneet viimevuosina nopeasti. Sekvensointilaitteiden kehittymisen myötä menetelmät ovat muuttuneet yhä luotettavammiksi, joustavimmiksi ja edullisimmiksi. Tämä on mahdollistanut ...
Improving the efficiencies of photoautotrophic biofuel production: from biomass to biocatalysts
(Turun yliopisto, 2019-05-27)
The rising effects of climate change and global problems of resource scarcity and environmental pollution require a change in paradigm towards sustainable energy and chemicals production. Photosynthetic microbes, including ...
Research of Motion Classification Based on EMG Signals Pattern Recognition
(Turun yliopisto, 2018-02-14)
Electromyogram (EMG) signal is generated by muscle contraction, and surface electromyography signal (sEMG) is recorded by surface electrodes with comfortableness and no trauma, which has been applied in various fields, ...
Erään osittaisdifferentiaaliyhtälön heikkojen ratkaisujen olemassaolo Musielakin–Orliczin–Sobolevin avaruudessa
(Turun yliopisto, 2018-04-10)
Työ käsittelee pääasiassa erään osittaisdifferentiaaliyhtälön ratkaisujen olemassaolon edellytyksiä.
Mahdollisia ratkaisuja tarkastellaan niin sanotussa Musielakin–Orliczin–Sobolevin avaruudessa. Tämä funktioavaruus on ...
AlGaN-puolijohdepinnan ominaisuuksia
(Turun yliopisto, 2018-03-21)
Tässä Pro Gradu -tutkielmassa tutkittiin alumiinigalliumnitridi- (AlGaN) puolijohdepinnan ominaisuuksia. Päätavoitteena oli selvittää, miten kemiallinen vetykloridipohjainen (HCl) etsaus vaikuttaa AlGaN-pinnan kemiallisiin ...
Determination of vitamin K from fermented foods
(Turun yliopisto, 2018-04-25)
A quick and sensitive analysis method was developed for the analysis of vitamin K compounds, including phylloquinone (PK) and menaquinones (MK-n). The method utilizes ultra-high performance liquid chromatography tandem ...
Antosyaanit ja karotenoidit kasvien väriaineina ja niiden hyödyntäminen kemian harjoitustöissä
(Turun yliopisto, 2018-05-08)
Antosyaanit ja karotenoidit ovat laajalti kasvikunnassa esiintyviä yhdisteitä, jotka saavat aikaan kasveissa suuren värikirjon. Karotenoidit aiheuttavat keltaisen värin esimerkiksi kukkien terälehdissä sekä ruskalehdissä, ...