Hae
Aineistot 1-10 / 19
Marja- ja hedelmäjuomatuotteiden sokeriprofiili ja sakeuttamisaineiden vaikutukset
(Turun yliopisto, 2018-04-10)
Hiilihydraatteja eli sokereita on kasveissa ja niitä muodostuu fotosynteesin lopputuotteena. Nestemäisissä elintarvikkeissa pitkäketjuisia sokereita käytetään sakeuttamaan ja muodostamaan geelirakenne, sekä muokkaamaan tai ...
Postprandial lipid metabolism resulting from heated beef, homogenized and heat treated milk and interesterified palm oil
(Turun yliopisto, 2018-12-05)
Today, although our food is more processed than ever the effects of food processing on dietary lipids and their absorption and postprandial metabolism are not fully understood. The lipid composition of food impacts ...
Suomen markkinoilla myytävien omega-3-ravintolisien hapettumisaste ja rasvahappopitoisuudet
(2019-05-20)
Työssä selvitettiin 49:n Suomessa myytävän omega-3-valmisteen hapettumisastetta ja rasvahappopitoisuuksia. Tutkittavat valmisteet olivat kala-, krilli- ja leväöljyjätuotteita kapseleina, nesteinä ja geelipaloina. ...
Sitruunan maun ja hajun säilyvyys virvoitusjuomissa
(2019-09-26)
Virvoitusjuomat ovat hiilihapotettuja veden, makeutusaineiden ja aromien seoksia. Aromit luovat juuri tietylle virvoitusjuomalle sen tyypillisen maun tai hajun. Niitä ei käytetä yleensä sellaisenaan elintarvikkeina, vaan ...
Maidon pastöroinnin, UHT-kuumennuksen ja homogenoinnin vaikutus aterian jälkeiseen aineenvaihduntaan ja vatsaoireisiin terveillä aikuisilla
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Maidon prosessointi on puhuttanut mediassa jo vuosikymmeniä. Sosiaalisessa mediassa kokemusasiantuntijat ovat jakaneet kokemuksiaan, joissa kerrotaan käsittelemättömän maidon aiheuttavan vähemmän vatsaoireita kuin prosessoidun ...
Non-volatile Bioactive and Sensory Compounds in Berries and Leaves of Sea Buckthorn (Hippophaë rhamnoides)
(Turun yliopisto, 2018-09-05)
Sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L., SB) is regarded as a raw material of high economic value and a source of many health-related bioactive compounds, such as flavonol glycosides (FGs), proanthocyanidins (PAs) and ethyl ...
Hunajaviinien fermentointi ja kemiallinen koostumus
(2019-12-20)
Hunajaviini on ikivanha alkoholijuoma, jota fermentoidaan hiivalla hunajasta ja vedestä. Suomessa se tunnetaan paremmin nimellä sima, jota usein valmistetaan ruskeasta sokerista hunajan sijaan. Saccharomyces-suvun hiivalajit ...
Humalan α- ja β-happojen sekä ksantohumolin preparatiivisen nestekromatografiamenetelmän optimointi, yhdisteiden vaikutus GABAA-reseptorin aktiivisuuteen sekä niiden karvaan maun kynnysarvot
(2019-11-12)
Humala on yksi oluen pääraaka-aineista. Alun perin sitä käytettiin säilöntäaineena, mutta nykyään sen sisältämien α- ja β-happojen aiheuttamasta karvaasta mausta on tullut yksi oluen tärkeimmistä piirteistä. GABA, eli ...
Omenalajikkeen ja hiivan vaikutus kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin siidereissä
(2019-11-11)
Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää paikallisten perinteisten omenalajikkeiden sekä kahden eri hiivan vaikutuksia siiderin kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin. Nykypäivänä suositaan mahdollisimman ...
Phenolic compounds from Finnish berry species to enhance food safety
(Turun yliopisto, 2019-09-25)
Food safety is of worldwide importance and in close relation to human daily life and wellbeing. Preservatives are often necessary to ensure the shelf life of food products. Despite the generally proven safety of synthetic ...