Hae
Aineistot 1-10 / 15
Marja- ja hedelmäjuomatuotteiden sokeriprofiili ja sakeuttamisaineiden vaikutukset
(Turun yliopisto, 2018-04-10)
Hiilihydraatteja eli sokereita on kasveissa ja niitä muodostuu fotosynteesin lopputuotteena. Nestemäisissä elintarvikkeissa pitkäketjuisia sokereita käytetään sakeuttamaan ja muodostamaan geelirakenne, sekä muokkaamaan tai ...
Suomen markkinoilla myytävien omega-3-ravintolisien hapettumisaste ja rasvahappopitoisuudet
(2019-05-20)
Työssä selvitettiin 49:n Suomessa myytävän omega-3-valmisteen hapettumisastetta ja rasvahappopitoisuuksia. Tutkittavat valmisteet olivat kala-, krilli- ja leväöljyjätuotteita kapseleina, nesteinä ja geelipaloina. ...
Sitruunan maun ja hajun säilyvyys virvoitusjuomissa
(2019-09-26)
Virvoitusjuomat ovat hiilihapotettuja veden, makeutusaineiden ja aromien seoksia. Aromit luovat juuri tietylle virvoitusjuomalle sen tyypillisen maun tai hajun. Niitä ei käytetä yleensä sellaisenaan elintarvikkeina, vaan ...
Maidon pastöroinnin, UHT-kuumennuksen ja homogenoinnin vaikutus aterian jälkeiseen aineenvaihduntaan ja vatsaoireisiin terveillä aikuisilla
(Turun yliopisto, 2018-06-06)
Maidon prosessointi on puhuttanut mediassa jo vuosikymmeniä. Sosiaalisessa mediassa kokemusasiantuntijat ovat jakaneet kokemuksiaan, joissa kerrotaan käsittelemättömän maidon aiheuttavan vähemmän vatsaoireita kuin prosessoidun ...
Hunajaviinien fermentointi ja kemiallinen koostumus
(2019-12-20)
Hunajaviini on ikivanha alkoholijuoma, jota fermentoidaan hiivalla hunajasta ja vedestä. Suomessa se tunnetaan paremmin nimellä sima, jota usein valmistetaan ruskeasta sokerista hunajan sijaan. Saccharomyces-suvun hiivalajit ...
Humalan α- ja β-happojen sekä ksantohumolin preparatiivisen nestekromatografiamenetelmän optimointi, yhdisteiden vaikutus GABAA-reseptorin aktiivisuuteen sekä niiden karvaan maun kynnysarvot
(2019-11-12)
Humala on yksi oluen pääraaka-aineista. Alun perin sitä käytettiin säilöntäaineena, mutta nykyään sen sisältämien α- ja β-happojen aiheuttamasta karvaasta mausta on tullut yksi oluen tärkeimmistä piirteistä. GABA, eli ...
Omenalajikkeen ja hiivan vaikutus kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin siidereissä
(2019-11-11)
Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää paikallisten perinteisten omenalajikkeiden sekä kahden eri hiivan vaikutuksia siiderin kemiallisiin ja aistittaviin ominaisuuksiin. Nykypäivänä suositaan mahdollisimman ...
Kauran aromiaktiiviset yhdisteet ja prosessoinnin vaikutus kauran aromiin
(2020-05-26)
Kaura on terveellinen ja trendikäs raaka-aine ja sen kulutus on kasvussa. Lajikkeiden lukumäärä ja eräkohtaiset ominaisuuserot aiheuttavat haasteita prosessoinnissa. Erikoistyö tehtiin OATyourGUT- ja OatHow -projekteissa. ...
Effect of mode of delivery and infant's age on the fatty acid composition of human milk
(2020-06-09)
Human milk is the sole source of nutrition for a growing infant. It has all the nutrients the infant needs in the first six months of life. Lipids are the component in milk that supply the infant with approximately 50 % ...
Koivu elintarvikkeena ja koivunsilmu-uutteen analysointi
(Turun yliopisto, 2016-12-07)
Raudus- ja hieskoivu ovat Suomen yleisimmät ja taloudellisesti merkittävimmät lehtipuut. Historiallisesti koivun merkitys niin ravinnon, rehun, kuin myös polttopuun lähteenä on ollut huomattavan suuri. Kuitenkin koivun ...