Hae
Aineistot 1-10 / 15
Kauran beetaglukaanin vaikutus reologiaan ja puolukan aistittavaan laatuun
(Turun yliopisto, 2016-05-24)
Puolukan vuosittainen satomäärä on yli 250 miljoonaa kiloa, josta poimitaan vain noin 3–10 %. Puolukassa on paljon sekä kuitua että antioksidantteina toimivia fenolisia yhdisteitä. Fenolisilla yhdisteillä on monia bioaktiivisia ...
Motiivit ruokavalintojen taustalla: suomalaisten pikaruoan kuluttajien ruoanvalintamotiivit ja mielenkiinto runsaskuituista hampurilaissämpylää kohtaan
(Turun yliopisto, 2016-06-01)
Ruokavalinnat ovat monimutkaisia päätöksiä, joihin vaikuttavat fysiologiset, psykologiset sekä ympäristö- ja tilannesidonnaiset tekijät. Terveellisyystrendi on näkynyt ruokavalinnoissa jo monta vuotta. Siitä huolimatta ...
Sensory properties of modified aronia (Aronia mitschurinii) juices
(Turun yliopisto, 2017-06-12)
Aronia, also known as chokeberry, is cultivated in many countries as both ornamental shrubs and for harvesting berries, which are usually used to produce juices, jams, teas, etc. Aronia berries are rich in polyphenols, low ...
Suolan korvaaminen vehnäleivässä – vaikutus makuun ja miellyttävyyteen
(Turun yliopisto, 2015-12-11)
Ruokasuolan eli natriumkloridin liiallisen käytön on todettu aiheuttavan terveydellisiä haittoja, mm. lisääntyneen riskin sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Suolan saantisuositus Suomessa on 5 g/vrk, joka ylittyy ...
Karvauden ja astringoivuuden muokkaaminen puolukkatuotteissa
(Turun yliopisto, 2016-06-14)
Ruoasta voidaan aistia viittä perusmakua, makeutta, suolaisuutta, happamuutta, umamin makua ja karvautta, sekä erilaisia tuntemuksia, kuten polttavuutta tai astringoivuutta. Sekä karvauden että astringoivuuden ajatellaan ...
Härkäpapulisäyksen merkitys jauhelihapihvien aistittaviin ominaisuuksiin
(Turun yliopisto, 2016-06-15)
Härkäpapu (Vicia faba) on hernekasvien heimoon kuuluva palkokasvi, jota kasvatetaan sekä ravinnoksi että rehuksi. Se sisältää noin 30 % proteiinia kuivapainosta ja on kasviproteiinin lähteenä lupaava kotimainen vaihtoehto ...
The impact of storage conditions on the stability of Lactobacillus rhamnosus GG and Bifidobacterium animalis subsp. lactis in breast milk
(Turun yliopisto, 2016-09-14)
Breast milk is the optimal source of nutrition for neonates and is also a continuous source of beneficial microbes that are important for the development of infant gut microbiota and maturation of immune system. In some ...
Study on the effect and the mechanism of antimicrobial activity exerted by Syzygium aromaticum ethanolic extract
(Turun yliopisto, 2017-10-06)
Cloves (Syzygium aromaticum) are widely cultivated in Asian and African countries. Clove extract has therapeutic potential as an antimicrobial drug and food additives, since several studies have shown that it has strong ...
Flavonolien biosynteesi tyrnin (Hippophaë rhamnoides) marjoissa
(Turun yliopisto, 2017-11-20)
Diplomityössä tutkittiin suomalaisten Tytti- ja Terhi-tyrnilajikkeiden (Hippophaë rhamnoides L.) flavonolien biosynteesigeenien ilmenemistasojen muutoksia sekä marjojen hedelmälihasta että siemenistä eri kasvukausien aikana. ...
The aroma of edible mushrooms
(Turun yliopisto, 2017-06-20)
The literature part of this thesis describes the anatomy and detection skills of the sensory organ for the sense of smell. The used methods, differences in the human sensory properties and formation of the mushroom aroma ...