Jenny Cameron, pohjoisen amatsoni : Feminiiniset toiseudet pelon aiheena toisen jakobiittikapinan varjostamassa Englannissa - Ollila, Sirpa (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Tutkimuksessani käsittelen 1740-luvun Englantia ja Englannin suhdetta ympäristöönsä. Käyttämäni tekstit ovat hintansa ja laatunsa puolesta tarkoitettu yhteiskunnan keskiryhmille, vaikka myös muut ryhmät ovat saattaneet niitä lukea. Lähteinäni käytän pantomiiminäytelmää Harlequin Incendiary, or Colombine Cameron; artikkelia the Fool –kokoelmasta, Arbuthnotin osissa julkaistua romaania Memoirs of the Remarkable Life and Surprizing Adventures of Miss Jenny Cameron, sekä romaania mukaillen julkaistua A Brief Account of the Life and Family of Miss Jenny Cameron. Jokainen teoksista antaa erilaisen kuvan Jenny Cameronin hahmosta. Jokainen on kuitenkin julkaistu alun perin vuonna 1746. Englannissa painetun alkuperäismateriaalini päähenkilö on skotlantilainen Jenny Cameron, jonka kuvan kautta tarkastelen Englannin pelkoja toiseuden käsitteen kautta. Työni olen jakanut kolmeen teemaan. Seuraten me ja muut –diskurssia teemat ovat seuraavat: sivistyneet englantilaiset vastaan barbaariset keltit, ihailtava Britannia vastaan rappioitunut Ranska sekä protestantit vastaan katolilaiset. Primäärimateriaalin valossa laajat teemat tarkentuvat. Tällöin ensimmäinen teema on Jenny Cameronin kuva kelttiläisenä. Seuraavaksi katson Jenny Cameronia nuorena, muotitietoisena naisena. Viimeisenä käsittelen Cameronia katolilaisena. Kukin näistä teemoista uhkaavat Englannin itsenäisyyttä eri tavoin. Tarkastelemalla teemoja sukupuolen läpi, voi teksteissä huomata yhtäläisyyksiä.