Tilastot lukion matematiikassa - Kulmala, Saara-Maria (My University, 2018)
Tämä tutkielma kuuluu Turun yliopistossa syksyllä 2016 aloitettuun avoin oppikirja -projektiin, jossa laaditaan vuoden 2015 opetussuunnitelman mukainen oppikirja pitkän matematiikan kurssille MAA10 Todennäköisyys ja tilastot. Tämä tutkielma sisältää diskreetin ja jatkuvan tilastollisen jakauman, jakauman tunnusluvut, joukko-opin ja tilastollisen todennäköisyyden. Tutkielmassa on vain osa koko kurssin avoimesta oppikirjasta. Avoin oppikirja -projektiin osallistuneiden kesken valittiin erilaisia hyödyllisiksi havaittuja opiskelutapoja. Näitä ovat muun muasssa kuvailu ja visualisointi. Opiskelutavat toimivat myös oppimateriaalien perustana.
Keywords: avoin oppikirja, joukko-oppi, lukion matematiikka, tilastotiede, tilastollinen todennäköisyys