Miten työterveyshuolto arvioi ja tukee työkykyä - Liira Juha (Finland, 2022)
Työterveyshuollossa työkykyä voidaan seurata jatkuvasti vastaanottokäynneillä. Yhteistyö erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kanssa edistää työkyvyn tukemista. Moniammatillinen toimintamalli, yhteys työpaikalle ja yhteistyökumppanit esimerkiksi työeläkeyhtiöissä ovat työterveyshuollon vahvuuksia työkyvyn tuessa. Työhön paluuta sairauden jälkeen voidaan tukea työjärjestelyillä, työtä muokkaamalla ja ammatillisella kuntoutuksella. Työkykyriskejä voidaan ennakoida terveyskyselyjen, poissaoloseurannan ja käyntiseurannan avulla.