Yleisurheilun kulttuurin muutos sadan vuoden aikana Porissa pidettyjen Kalevan Kisojen valossa - Hermo, Juri (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Tutkielman aiheena on yleisurheilun kulttuurin muutos 1900-luvun alkuvuosista 2000-luvulle. Aihetta käsitellään Porissa vuosina 1915, 1953, 1967, 1983 ja 2005 järjestettyjen yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailujen eli Kalevan Kisojen kautta. Tutkielma jakautuu aihepiireihin, joita ovat urheilukentät ja suorituspaikat, lajit ja säännöt, urheiluvälineet ja -varusteet, kilpailujen järjestäjät ja henkilökunta sekä mainonta, myynti ja media. Tutkimusaineisto koostuu pääasiassa Satakunnan Kansa -sanomalehdistä sekä vuoden 1915 kisojen osalta Satakunnan Kansan edeltäjästä Satakunta-lehdestä. Lisäksi kyseisistä kisoista on hankittu tietoa Suomen Urheilulehdessä julkaistusta Lauri ”Tahko” Pihkalan kirjoittamasta artikkelista. Aineiston käsittelyn tukena on käytetty Suomen yleisurheiluhistoriaa käsitteleviä teoksia. Tutkimustuloksena voidaan todeta, että yleisurheilulajien suorittaminen sekä niihin liittyvät säännöt eivät ole vuosisadan kuluessa merkittävästi muuttuneet, mutta kisatapahtumat ovat laajentuneet ajan saatossa. Suurimmat muutokset on tuonut teknologian kehitys, joka näkyy merkittävimmin teknisissä laitteissa sekä joidenkin urheiluvälineiden sekä suorituspaikkojen materiaaleissa