Tubettajat nuorten mielenterveyden vertaistukijoina sosiaalisessa mediassa – Mitä ja miten tutkia, ja kenen kanssa? - Kulmala Meri; Lindfors Pirjo; Peltonen Jaakko; Pekurinen Virve; Nygård Tuula; Multas Anna-Maija; Joronen Katja (Sosiaalilääketieteen yhdistys ry., 2025)
Sosiaalinen media on osa lasten ja nuorten jokapäiväistä sosiaalista elämää ja osa heidän kasvu- ja kehitysympäristöään. Se, mitä sosiaalisessa mediassa tapahtuu, voi vaikuttaa monella tavalla nuorten elämään. Nuorten sosiaalisen median käyttöä on perinteisesti tutkittu tutkija- ja ongelmalähtöisesti. Tuomme esille toisenlaisen tavan tarkastella nuorten toimintaa sosiaalisessa mediassa. Suomen Akatemian rahoittama konsortiohankkeemme Tubettajat nuorten mielenterveyden vertaistukijoina (TUBEDU) hyödyntää uudenlaisia lähestymistapoja ja menetelmiä erityisesti nuorten mielenhyvinvoinnin tutkimiseen.