Vaikean atooppisen ekseeman nykyhoito - Korhonen Laura; Lagerstedt Maria; Mendelin Johanna; Liippo Jussi (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Vaikean atooppisen ekseeman tehokas hoito on tärkeää, koska sairauteen liittyy merkittävää elämänlaadun sekä työ- ja toimintakyvyn heikkenemistä.
Hoito etenee paikallishoitojen ja valohoitojen kautta systeemilääkkeisiin, joita ovat perinteiset immuunisalpaajat sekä uudet biologiset lääkkeet ja JAK:n estäjät.
IL-4-reseptorivasta-aine dupilumabi, IL-13-vasta-aine tralokinumabi sekä JAK:n estäjät barisitinibi ja upadasitinibi ovat uusia vaikean atooppisen ekseeman hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä.
Kun vaikea atooppinen ekseema ei reagoi asianmukaisesti toteutettuun paikallishoitoon, potilas tulee lähettää erikoislääkärille systeemihoidon arvioon.