Iäkkään potilaan lääkityksen arvio lääkärin työvälineenä - Antikainen Riitta; Jauhonen Hanna-Mari; Roitto Hanna-Maria; Strandberg Timo; Laurila Jouko; Huupponen Risto (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Epärationaalinen lääkitys voi heikentää ikääntyneen potilaan tilaa, aiheuttaa sairaalahoidon tarvetta ja kustannuksia sekä lisätä kuolemanvaaraa.
Hoitava lääkäri yhdistää havainnot potilaan kliinisestä tutkimuksesta sairauskertomuksen ja laboratoriotulosten tietoihin. Hän on avainasemassa, kun lääkehoitoa arvioidaan osana kokonaisvaltaista geriatrista arviota. Arkityössä auttavat päätöksentukiohjelmat.
Lääkityksen moniammatilliset arviot vievät aikaa. Ne kannattaa kohdistaa potilaille, jotka hyötyvät niistä. Moniammatillisuudesta on hyötyä ajantasaisen lääkityslistan ylläpidossa.