Ulosteenkarkailu ja sen hoito sakraalisella neuromodulaatiolla - Pinta Tarja; Kirss Jaan J (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Sakraalinen neuromodulaatio on vakiintunut hoitomuoto ulosteenkarkailuun. Hoitoon pääsy edellyttää, että potilas on käynyt läpi konservatiivisen hoidon. Ikä ei ole hoidon este. Eniten hoidosta hyötyvät potilaat, joilla on synnytyksen yhteydessä tullut sulkijalihasvaurio. Komplikaatiot ovat yleensä lieviä infektioita, ja vakavia komplikaatioita esiintyy harvoin.