"Oikea tulkinta löytyy arkistokuvista": Seppo Rustaniusta kiinnostavat sisällissodan uhrien kohtalot - Matti Salakka (Lähikuva-yhdistys, 2022)
Dokumenttielokuvantekijä Seppo Rustanius (s. 1943, Tampere) on käsitellyt vuoden 1918 tapahtumia, sisällissotaa ja sen jälkimaininkeja yli kymmenessä elokuvassaan. Lisäksi hän on kirjoittanut yhdessä Tuulikki Pekkalaisen kanssa Punavankileirit 1918 -kirjan.
Matti Salakka haastatteli Seppo Rustaniusta Lähikuvaan tammikuussa 2018. Keskustelua käytiin Rustaniuksen urasta ja elokuvista, dokumentti- ja arkistoelokuvan erityispiirteistä ja kotimaisesta dokumentista yleisemminkin.