Punkteeratun konvoluutiokoodin tunnistamisesta algebrallisesti - Puistovaara, Jani (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2016)
Tässä tutkielmassa esitetään menetelmä punkteeratun konvoluutiokoodin tunnistamiseksi. Lähtökohtana on koodattu viesti, jonka oletetaan olevan peräisin jostakin punkteeratusta konvoluutiokoodista. Tavoitteena on tämän viestin pohjalta päätellä mahdolliset koodien generaattorimatriisit ja punkteerauskuviot, joista punkteeraamalla saadun generaattorimatriisin avulla kyseinen viesti ollaan voitu koodata. Konvoluutiokoodien punkteeraus on tunnettu ja laajalti käytetty menettely muodostettaessa virheiden tunnistamiseen ja korjaamiseen soveltuvaa koodia viestiliikennestandardeissa. Tavallisesti viestintäasetelmassa lähettäjä- ja vastaanottajaosapuolet tuntevat käytettävien menetelmien yksityiskohdat. Tämä tutkielma ottaa kantaa siihen, miten punkteeratun konvoluutiokoodin sisäistä rakennetta hyödyntämällä vastaanottaja voi mahdollisesti purkaa koodauksen ainoastaan vastaanotetun viestin perusteella.