Kansainvälisyyttä jaetusta simulaatiosta ja virtuaalivaihdosta - Manninen Sanna-Mari (Finland, 2025)
Kansainvälisyys on tärkeä osa terveysalan opintoja, sillä toiminta kansainvälistyvässä työelämässä edellyttää vuorovaikutustaitoja, hyvää kielitaitoa ja monipuolista kulttuurista osaamista. Kansainvälinen liikkuvuus antaa mahdollisuudet työskennellä ja verkostoitua oman alan osaajien kanssa sekä osallistua heidän järjestämäänsä opetukseen. Ulkomailla tapahtuva opiskelu ja työskentely parantavat kielitaitoa ja mahdollisesti myös työmarkkina-asemaa sekä lisäävät kulttuurien ja yhteiskuntien keskinäistä ymmärrystä. Kansainvälistyminen edistää myös henkistä kasvua ja globaalin vastuun ymmärtämistä. (Kokko ym. 2020; Opetus- ja kulttuuriministeriö 2017). Terveysalan opiskelijoille tarjotaan kansainvälisiä opiskelumahdollisuuksia ja opetuksessa pyritään huomioimaan kansainvälinen näkökulma, mutta varsinaiseen vaihtoon opintojensa aikana lähtee vain pieni osa opiskelijoista. Tästä syystä Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Daeyang University of Nursing & Midwifery -koulu Malawista kokeilivat yhdessä jaettua simulaatiota ja virtuaalivaihtoa kätilöopiskelijoille.