Suun harvinaiset sairaudet - Strandberg, Maria (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2018)
Suun sairaus määritellään Suomessa harvinaiseksi, jos sen esiintyvyys on 1/2000 tai vähemmän. Kokonaisuutena harvinaiset sairaudet ovat kuitenkin tärkeä osa kaikista sairauksista ja niiden tunteminen on olennainen osa potilaiden diagnosointia ja hoitoa. Tämän syventävien opintojen tutkielman tarkoituksena on luoda lyhyt ja ytimekäs suomenkielinen oppimateriaali tukemaan suupatologian oppikokonaisuuden harvinaisten sairauksien oppimista. Materiaali on tehty suupatologian oppikirjan Regezzi et al., (Eds.) Oral pathology, clinical pathologic correlations (2012) perusteella ja viimeisimpien aiheista tehtyjen tieteellisten julkaisujen perusteella. Jokaisesta suun harvinaisesta sairaudesta ilmenee niiden esiintyvyys, etiologia, taudin kuva, mahdollinen histopatologia ja hoito.