Alueelliset tarinat ja legendat. Paikalliseen kulttuuriperintöön perustuvat aktiviteetit - Mutta Maarit; Merijärvi Soila; Lefebvre Augustin; Nyiko Julia; Kabasinskaite Kotryna; Liorentiene Kristina; Lucantoni Grazia; Moncada Maria; Lucantoni Silvia (DADAU – De L’Art et D’Autre, 2026)
Tämä materiaalipaketti on kohdistettu ammattilaisille ja muille kouluttajille, jotka haluavat järjestää työpajoja liittyen paikallisiin legendoihin ja tarinoihin. Manuaalissa on kaksitoista tekstiä. Osa niistä kertoo paikallisia kansantarinoita tai legendoja, toiset taas herättävät henkiin historiallisten henkilöiden elämäntarinoita.
Jokainen tarina linkittyy johonkin suurten kulttuurikeskusten ulkopuolella sijaitsevaan alueeseen. Halusimme näin tuoda esiin paikallisia legendoja ja kulttuuriaiheita, jotka ovat vähemmän tunnettuja tietyillä Euroopan alueilla. Tekstit on koottu siten, että ne herättävät keskustelua ja saavat aikaan vuorovaikutusta paikalliseen kirjallisuuteen ja kansanperinteeseen liittyen. Esittämällä tarinoita rinnakkain niitä on helpompi vertailla muiden legendojen kanssa, jotka sijoittuvat maantieteellisesti eri alueille.