Anatominen ruumiinavaus -opintojakson oppimateriaalin päivittäminen ja kuvittaminen - Pellinen, Aino (My University, 2021)
Syventävien opintojen projektityöni tarkoitus oli uudistaa Anatominen ruumiinavaus -opintojakson ruumiinleikkely- eli dissektio-oppimateriaali vastaamaan paremmin opintojakson nykyistä toteutustapaa Turun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Lisäksi projektityöhöni liittyi toisena osana mallivainajan tekeminen kyseistä opintojaksoa varten opiskelijoiden käytännön oppimateriaaliksi avauskertoja varten. Dissektio-oppimateriaalin uudistin ja mallivainajaa tein yhdessä lääketieteen opiskelijan Janne Luotosen kanssa. Meillä oli työparini kanssa sekä oppimateriaalin että mallivainajan tekemisen suhteen omat, työmäärältään toisiaan vastaavat vastuualueemme. Mallivainajan tekemisessä olivat lisäksi mukana lääketieteen opiskelijat Jesse Kaukomo ja Petri Ojala omine vastuualueineen. Mallivainaja oli oppimateriaalina opiskelijoille syksyn 2016 Anatominen ruumiinavaus -opintojaksolla ja kevään 2017 anatomian viikonloppukurssien opetuksessa. Uudistettu dissektio-oppimateriaali otettiin ensi kerran opetuskäyttöön syksyllä 2017 niin ikään Anatominen ruumiinavaus -opintojaksolla. Opintojakson päätyttyä laadimme kurssin opiskelijoille palautekyselyn uudistamamme dissektio-oppimateriaalin toimivuudesta. Palaute oli keskimäärin positiivista, ja opiskelijat kokivat oppimateriaalin hyödylliseksi. Palautteen perusteella onnistuimme syventävien opintojen projektiosiossamme hyvin. Tämä on syventävien opintojen opinnäytetyöni kirjallinen osuus, jossa käyn läpi projektityömme taustoja ja toteutusta sekä analysoin saamaamme opiskelijapalautetta dissektio-oppimateriaalista. Lisäksi keskityn kirjallisessa osuudessani lyhyesti olkanivelen kiertäjäkalvosimen vaivoihin, niiden diagnostiikkaan ja nykyisiin hoitosuosituksiin.
Keywords: anatominen ruumiinavaus, dissektio, kiertäjäkalvosin, mallivainaja, oppimateriaali