Syklotroniabsorptioviivat röntgenpulsareissa - Virtanen, Vilho (My University, 2024)
Työssä käsitellään röntgenpulsareiden spektreissä esiintyvää syklotroniabsorptiota aiheesta kirjoitettujen tutkimus- ja kokooma-artikkeleiden pohjalta. Ilmiön taustalla oleva teoria kaavoineen esitellään. Käsitellään syklotroniabsorptioviivojen muuttuvuutta sekä mitä muutokset kertovat kohteiden ominaisuuksista.
Keywords: neutronitähti, röntgenpulsari, röntgenkaksoistähti, suurenergia-astrofysiikka, syklotroniabsorptioviiva, magneettikenttä, kertymäkiekko