Kontinuumihypoteesi ja mallit - Saarinen, Vilppu (My University, 2025)
Tutkielmassa esitellään Zermelo-Fraenkel joukko-opin aksioomat, sekä joitain perustuloksia, joiden jälkeen tutustutaan Paul Cohenin minimaaliseen malliin. Tämän jälkeen käydään läpi Cohenin pakotusmenetelmän kannalta tärkeät esitiedot osittaisista järjestyksistä, sekä esitellään itse menetelmä. Lopuksi muodostetaan edellä mainitulla menetelmällä minimaalisen mallin laajennus ja osoitetaan, että kontinuumihypoteesi ei toteudu kyseisessä laajennuksessa.
Keywords: Pro Gradu -tutkielma, joukko-oppi, ensimmäisen kertaluvun logiikka, kontinuumihypoteesi, pakotusmenetelmä