Matriisien diagonalisointi - Luostarinen, Ellinoora (My University, 2025)
Tässä tutkielmassa käsitellään matriisien ominaisvektoreita, ominaisarvoja sekä karakteristisia yhtälöitä. Tämä kaikki huipentuu tutkielman pääaiheeseen eli viimeisessä luvussa esitettyyn matriisien diagonalisointiin. Tutkielma sisältää aiheelle olennaisia tuloksia sekä niitä havainnollistavia esimerkkejä.
Keywords: matriisi, ominaisvektori, ominaisarvo, karakteristinen yhtälö, similaarisuus, diagonalisointi