”MAKING GEOGRAPHIES: THE CIRCULATION OF BRITISH GEOGRAPHICAL KNOWLEDGE OF AUSTRALIA, 1829–1863”. LECTIO PRAECURSORIA 25.11.2017. - Skurnik Johanna (Finland, 2022)
Olen väitöskirjassani tutkinut, kuinka tiettyjen brittitoimijoiden ryhmät osallistuivat Australian mannerta koskevan tiedon tuottamiseen 1800-luvun keskivaiheilla. Tutkimukseni näkökulma on ajankohtainen ja nykyhetken kannalta kiinnostava, sillä kysymykset siitä, kuinka ymmärrykset globaalisti tunnustetuista ”tosiasioista” ovat syntyneet, ovat läsnä monien nykypäivän ilmiöiden kohdalla.