Avoimen tähtijoukon M44:n tähtien fotometrinen seuranta eksoplaneetan ylikulun havaitsemiseen käyttämällä Tuorlan 70 cm:n kaukoputkea - Saarnio, Jussi (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2016)
Tutkielmaa varten seurattiin avointa tähtijoukkoa M44. Joidenkin tähtien valokäyrän aikamuutoksia havaittiin fotometrisesti mahdollisien ylikulkujen aikana kuvaamalla tähtiä Tuorlan 70 cm:n kaukoputkella valkoisessa valossa. Itse kuvatallentimena oli käytössä CCD-kamera. Kuvat redusoitiin ja osalle tähdistä suoritettiin differentiaalifotometrinen tarkastelu joidenkin vertailutähtien avulla. Tutkielmassa esitellään aluksi itse ylikulkumenetelmää pääpiirteittäin. Myös havaintolaitteisto esitellään tutkielman alkupuolella.