Iän tuomat iho-ongelmat - Sinikumpu Suvi-Päivikki; Horn Johannes; Koulu Leena (Finland, 2022)
Ikääntymisen aiheuttamat ihon rakenteelliset ja toiminnalliset muutokset altistavat ihosairauksille. Ihosyövät ja niiden esiasteet, ekseemat, ihoinfektiot ja kutina ovat yleisiä vanhuksilla. Immunosenesenssi eli ikääntymiseen liittyvä immuunipuolustuksen muuttuminen herkistää ihon virus-, bakteeri- ja sieni-infektioille. Vanhuksen ihosairautta hoidettaessa pyritään hyvään elämänlaatuun odotettavissa oleva elinikä huomioiden.