Kivessyövän hoito - Sunela Kaisa; Mäenpää Hanna; Tolonen Teemu; Syvänen Kari; Boström Peter J (Finland, 2022)
Kivessyöpä on tavallisin nuorten miesten syöpä. Sen ilmaantuvuus lisääntyy. Taudin varhainen toteaminen perusterveydenhuollossa on tärkeää, vaikka levinneenkin syövän ennuste on hyvä. Hoidot on keskitetty yliopistosairaaloihin. Seuranta jatkuu erikoissairaanhoidossa yleensä viiden vuoden ajan. Myöhäisuusiutumat ovat erittäin harvinaisia. Hoidoilla on myöhäishaittoja, esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteja sekä sekundaarisia syöpiä, joten terveet elämäntavat ovat tärkeitä.