Lapsen kulttuurisen pääoman yhteys hänen akateemiseen oppijaminäkuvaansa ja vanhempien sosioekonomiseen asemaan - Fedotov, Aleksej (My University, 2023)
Tässä Pro gradu -tutkielmassa selvitettiin, onko lapsen kulttuurisella pääomalla yhteys hänen akateemiseen oppijaminäkuvaansa sekä hänen vanhempiensa sosioekonomiseen asemaan Suomessa. Tämä kvantitatiivinen tutkimus pyrkii yhdistämään luokanopettajakoulutuksen keskeistä didaktista käsitettä oppijaminäkuva koulutussosiologiseen ajattelutapaan tarkastellakseen koulun ulkopuolisten tekijöiden vaikutusta oppimiseen. Tutkimuksen avulla pyritään lisäämään ymmärrystä siitä, miten lasten kulttuurillinen harrastuneisuus sekä hänen kotinsa taustatekijät voivat olla yhteydessä lapsen käsitykseen omista kyvyistä oppijana.
Keywords: kulttuurinen pääoma, perheen sosioekonominen asema, oppijaminäkuva, Bourdieu, DiMaggio, kulttuurillinen harrastuneisuus, koulutus, eriarvoistuminen