Päivystyksellinen vierikaikukuvaus - periaatteita ja esimerkkejä - Hannula, Ossi; Mattila, Kalle (Suomalainen lääkäriseura Duodecim, 2025)
Kliinikon suorittaman kaikukuvauksen eli niin sanotun vierikaikukuvauksen käyttö lisääntyy voimakkaasti. Sen hyödyistä on kertynyt runsaasti tutkimusnäyttöä eri tilanteissa. Vierikaikukuvauksen diagnostinen osuvuus on monessa kuvausaiheessa erinomainen, ja sen käytön on osoitettu nopeuttavan potilaan hoitoa ja säästävän resursseja. Mahdollisten hyötyjen saavuttamiseksi on panostettava laadukkaaseen koulutukseen, sillä puutteellisin taidoin toimittaessa on vaarana, että potilaille aiheutetaan haittaa. Vierikaikukuvauksen käytöstä voi olla hyötyä useimmilla erikoisaloilla. Lääkärin kannattaakin keskittyä senv vierikaikukuvaussovelluksen harjoitteluun, josta hän saa omien potilaidensa kanssa toimiessaan eniten hyötyä.