Munuaissairautta sairastavat kokevat tietonsa riittäväksi - Inkeroinen Saija; Leino-Kilpi Helena; Tuominen Riitta; Virtanen Heli (Munuais- ja maksaliitto, 2022)
Pitkäaikaista munuaissairautta sairastavat tarvitsevat tietoa elääkseen sairauden kanssa ja hallitakseen arkeaan ja elämäänsä. Tuoreen tutkimuksen mukaan dialyysimuotoa harkitsevat ja kotidialyysia tekevät kokivat omat tietonsa pääosin sekä riittäväksi että hyödylliseksi, mutta kokemuksellista tietoa odotettiin enemmän.