Kaksoispaineventilaatio motoneuronitaudin aiheuttaman hengitysvajauksen saattohoidossa: kokemuksia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä 2004-2018 - Siirala Waltteri (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin motoneuronitautipotilaista 69 \%:lle suositeltiin hengitysvajauksen oireita lievittävää kaksoispaineventilaatiohoitoa. Saattohoitovaiheessa 45 \% potilaista käytti sitä. Potilaat, jotka eivät sopeudu hoitoon, olisi hyvä tunnistaa varhain, jotta hengitysvajausta voitaisiin lievittää muilla keinoilla.