Minästä kiinni ja Kielestä koppi – uutta oppimateriaalia peruskouluun - Kiia Kuusento; Niina Kekki; Elisa Repo (Suomenopettajat, 2022)
Minästä kiinni ja Kielestä koppi -oppimateriaalipari tuo oppijalle näkyväksi moninaisen identiteetin ja kielen kaikessa oppimisessa, vuorovaikutuksessa ja yhteiskuntaan sosiaalistumisessa. Materiaalin tehtävät tukevat kaikkien oppijoiden oppimisedellytyksiä ja kulttuuri-identiteettiä, ja ne perustuvat tutkimukseen. Oppimateriaalia voidaan käyttää kaikissa oppiaineissa sekä monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa kaikilla vuosiluokilla. Kirjojen tehtäviä voidaan hyödyntää esimerkiksi nivelvaiheiden ryhmäytymisessä, kielivalintoihin valmistautumisessa sekä kodin ja koulun yhteistyössä.