Tilltal på två språk i samma land. Svenskspråkiga finländares uppfattningar om tilltalsskicket på finska - Wide Camilla (Oulun Yliopisto, 2022)
Trots att finlandssvenska tilltalsmönster har undersökts i ett flertal studier har språkbrukarnas medvetenhet om och förhållande till tilltalsskicket på finska inte utforskats systematiskt. Målsättningen med denna artikel är att utöka kunskapen om tilltalsskicket i Finland på just denna punkt. Ett annat mer övergripande syfte är att bidra till kunskapen om hur språkkontakten i Finland ter sig ur språkbrukarnas eget perspektiv. Materialet för studien utgörs av en frågelista som genomfördes vid Svenska litteratursällskapet i Finland 2019–2020. Frågelistan gällde tilltal på svenska i Finland, vilket innebär att perspektivet i analysen är de svensktalandes.
HUMANISTEN MED MÅNGA ROLLER. En festskrift till Paula Rossi på hennes 60-årsdag