Pisano-jaksot Fibonaccin lukujonoissa moduleilla m - Saresma, Iiris (My University, 2026)
Tutkielmassa esitellään Fibonaccin lukujonon ominaisuuksia, kun Fibonaccin luvut esitetään positiivisen kokonaislukumodulin m suhteen. Tutkielman päätavoitteena on ilmaista muodostuvan jaksollisen lukujonon Pisano-jakson pituus luvun m avulla. Ensin tarkastellaan tapauksia, joissa m on alkuluku, ja lopulta palautetaan yleisen modulin tapaukset edelliseen.
Keywords: Fibonaccin lukujono; Fibonaccin luvut modulo m; Pisano-jakso