Intiimi journalismi : Diginatiivit mediat tulevaisuuden journalismin edelläkävijöinä - Ruotsalainen, Juho; Heinonen, Sirkka (fi=Turun yliopisto. Turun kauppakorkeakoulu|en=University of Turku, Turku School of Economics|, 2019)
Media ja sen myötä journalismi muuttuvat vauhdilla, jossa jo yksi vuosi on pitkä aika. Teknologiset innovaatiot ajavat muutosta, mutta usein teknologiaa kiinnostavampia ovat median ja journalismin kulttuuriset, niiden arvoissa ja merkityksissä tapahtuvat muutokset. Muutoksen nopeuden ja moniulotteisuuden vuoksi tulevaisuuden- tutkimuksen näkökulmat ja menetelmät sopivat erityisen hyvin median ja journalismin tutkimukseen. Tämä julkaisu on Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen Diginatiivi journalismi uuden median edelläkävijänä -hankkeen loppuraportti. Tutkimuksessa avataan niitä kulttuurisia merkityksiä, joilla niin kutsutut diginatiivit mediat määrittelevät itseään ja journalismiaan. Diginatiivit mediat nähdään tutkimuksessa median ja journalismin edelläkävijöinä, ikään kuin tulevaisuuden edustajina nykyajassa. Toisin sanoen diginatiivit mediat ymmärretään tutkimuksessa median ja journalismin heikkoina signaaleina, merkkeinä mahdollisesti vahvistuvista ilmiöistä ja kehityssuunnista. Diginatiivien medioiden edustamat arvot ja merkitykset voivat vahvistuessaan määritellä keskeisesti tulevaisuuden medioita ja journalismia.