Neuromorfiset tietokoneet suprajohtavalla elektroniikalla - Esseddiki, Ossama (My University, 2025)
Tutkielmassa käsitellään suprajohteisiin liittyvä Josephsonin ilmiö ja miten sitä voidaan hyödyntää rakentamalla niin sanottuja Josephsonin liitoksia neuromorfisissa systeemeissä. Tutkimuksen päämääränä on saada ymmärrys RSFQ-elektroniikassa hyödynnetyistä ilmiöistä ja kuinka tällä elektroniikalla voidaan mallintaa biologisia systeemejä kuten synapseja ja neuroneja, jotka ovat teoreettisesti energiakulutuksen kannalta tehokkaampia ja nopeampia verrattuna nykypäivän piistä valmistettuihin siruihin.
Keywords: Josephsonin liitos, Josephsonin ilmiö, SQUID, neuroni, synapsi, RSFQ, neuromorfinen tietokone, suprajohtavaa elektroniikka