Kommunikaatiokompleksisuus - Lindroos, Nuutti (My University, 2024)
LuK-Tutkielmassa tutustutaan kommunikaatiokompleksisuuteen, eli siihen miten ongelmia, joiden ratkaiseminen edellyttää kahden eri tahon välistä viestintää voidaan tutkia. Tutkielmassa esitellään kommunikaatioprotokollat, ongelmasta riippuva yläraja protokollille, kaksi eri alarajatekniikkaa protokollan kompleksisuudelle ja sivutaan epädeterministisiä kommunikaatioprotokollia ja niihin liittyvää avointa ongelmaa deterministisen- ja epädeterministisen kommunikaatiokompleksisuuden välisestä yhteydestä. Tutkielma seuraa Kushilevitzin ja Nisanin Communication Complexity (1997) kahta ensimmäistä lukua.