Mikrobit muuttavat maailmaa ja lääketiedettä - Huovinen Pentti (Finland, 2022)
• Tartuntataudit ovat läpi koko historian vaikuttaneet ihmisen elämään.
• Karanteenit, taloudelliset taantumat ja pelko olivat tuttuja jo keski-ajalla.
• Tartuntatautien torjuntaan on laitettu mittavia resursseja.
• Antibiooteille resistenttien bakteerien pandemia etenee vääjäämättä.
• Mikrobit ovat osallisia myös muiden kuin tarttuvien tautien pandemioissa.