Meriklusterin osaamiskeskittymät: nykytilanne ja ratkaisukeskeinen kehittäminen : Tutkimusraportti - Pasi Malinen; Vesa Kilpi; Tapio Karvonen; Tomi Solakivi; Maria Hänninen (Turun yliopisto ja Aalto-yliopisto/Meri-kotka ry, 2022)
MEROS-hankkeen tarkoituksena oli auttaa elinkeinoelämää, viranomaisia ja tutkijoita löytämään tietoa ja hyödyntämään sitä paremmin uusien tuotteiden ja palveluiden suunnittelussa sekä oppia ymmärtämään mereen liittyvää teknologiataloutta ja sen osaamistarpeita. Tavoit-teena oli luoda ajantasainen kokonaiskuva meriosaamisen tasosta, laajuudesta ja keskeisistä ke-hittämistarpeista ja -toimenpiteistä, vahvistaa tietoisuutta meriosaamisen keskittymistä sekä edistää merikoulutuksen ja sidosryhmien verkostoitumista, yhteistyötä ja kansainvälistymistä