Lasten ja nuorten migreeni - Immonen Tuuli; Heiskala Hannu; Helander Heli; Hölttä Veera; Ylijoki Milla (Suomen lääkäriliitto, 2025)
· Lasten ja nuorten migreenin esiintyvyys ja ilmaantuvuus ovat lisääntyneet.
· Perusterveydenhuollossa on tärkeää selvittää migreenin taustasyitä ja esiintymistä.
· Migreenin diagnostiikassa tarvitaan lääkärin tutkimuksen lisäksi harvoin muita tutkimuksia.
· Lapsen ja nuoren on tärkeä saada tietoa päänsäryn hoito- ja itsehoitokeinoista.
· Estolääkitys voidaan aloittaa perusterveydenhuollossa, mikäli migreenikohtaukset ovat viikoittaisia.