Hiljainen käänne - Suomen ulkopolitiikan ja ulkopoliittisen päätöksenteon murrokset vuosina 1982–1992 - Ovaska Juho (Lähihistorian tutkimuksen seura., 2025)
VTM Juho Ovaskan poliittisen historian väitöskirja Hiljainen käänne – Suomen ulkopolitiikan ja ulkopoliittisen päätöksenteon murrokset vuosina 1982–1992 tarkastettiin 20. toukokuuta 2023 Turun yliopiston Publicumin Mauno Koivisto -salissa. Tilaisuudessa vastaväittäjänä toimi professori Juhana Aunesluoma (Helsingin yliopisto) ja kustoksena apulaisprofessori Markku Jokisipilä (Turun yliopisto). Väitöskirja on luettavissa Turun yliopiston UTUPub-julkaisuarkistossa osoitteessa https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20231108143534.
(Lectio praecursoria 20.5.2023)