Kunnan nimellä on väliä - Paula Sjöblom; Ulla Hakala (Kotimaisten kielten keskus, 2022)
Kunnan nimellä on asukkaille suuri merkitys. Kotikunnan nimen muuttaminen voi herättää kiihkeitä tunteita, minkä vuoksi kuntaliitostilanteissa pitäisi käytännön asioiden lisäksi käsitellä perusteellisesti myös nimikysymystä. Tämä käy ilmi Turun yliopiston tutkijoiden tekemästä selvityksestä.