Mielenterveysongelmien ehkäisy alkaa jo raskausaikana - Riekki Tiina; Kauppinen Mia; Kallio Satu; Övermark Päivi; Karvonen Kirsi; Luoma Tuija; Zenger Maria; Kaivosoja Matti (Finland, 2025)
Soiten vauvatiimi on esimerkki toimivasta perinataalipsykiatrisesta hoitomallista.
Noin viidenneksellä naisista on mielenterveysongelmia raskaus- ja/tai vauva-ajalla eli perinataalikaudella. Hoitamattomina niillä on negatiivisia vaikutuksia sikiön kehitykseen, raskauden ja synnytyksen kulkuun, varhaiseen vuorovaikutukseen ja syntyvän vauvan psyykkiseen kehitykseen pitkällä aikavälillä.