Työntekijöiden kokemus muutosprosessin osallistavuudesta : Case Yleisradion aihetoimitusuudistus keväällä 2018 - Äijö, Elina (My University, 2019)
Muutos on nykyään jatkuvasti läsnä. Erityisesti media-alalla digitalisaatiosta johtuva murros edellyttää yrityksiltä mukautumista alati vaihtuviin tilanteisiin. Organisaatiouudistukset voivat käydä raskaiksi työntekijöille, sillä muutos aiheuttaa stressiä ja vähentää työntekijöiden ja esimiesten välistä luottamusta. Työntekijöitä voidaan ottaa mukaan muutoksen suunnitteluun ja toteutukseen erilaisilla osallistamismenetelmillä. Tämä tutkielma sisältää katsauksen muutosjohtamiseen, osallistamiseen ja yksilön kokemuksiin muutoksessa. Tämä laadullinen tapaustutkimus toteutettiin Yleisradio Oy:n toimeksiannosta kevättalvella 2019. Tutkimusmenetelminä olivat puolistrukturoidut yksilöhaastattelut ja fokusryhmätilanne. Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa muutettiin kotimaan aiheita käsittelevien toimitusten jakoa, tavoitteena parantaa arjen sujuvuutta, toiminnan suunnittelua ja journalismin laatua. Muutosjohto pyrki osallistamaan toimittajat muutokseen. Tässä tutkimuksessa selvitetään, miten toimittajat kokivat muutosprosessin osallistavuuden. Kyseisen päätutkimuskysymyksen lisäksi tarkastellaan yksilön muutosasenteeseen vaikuttavia tekijöitä ja sitä, millainen muutosprosessi edistää muutoksen tavoitteiden saavuttamista. Tuloksista on hahmotettavissa kuusiosainen dynaaminen malli, joka kuvaa osallistavan muutosprosessin kokemusta. Mallin osat ovat henkilökohtainen asenne muutokseen, muutoksen kokemus, osallistamisen kokemus, sosiaaliset suhteet, muutoksen seuraukset ja kaikkien edellä mainittujen kontekstina toimiva organisaatio ja sen toimiala. Henkilökohtainen asenne on mallin oleellisimpia palasia, sillä se suuntaa yksilön havaintoja ja tulkintaa, joihin muutoksen ja muutoksen osallistamisen kokemukset perustuvat. Kyseiset kokemukset ja asenne puolestaan vaikuttavat muutosten seurauksien tulkintaan eli yksilön näkemyksiin siitä, millainen muutoksen lopputulos oli. Muutosasenne ja yksilön kokemukset ovat riippuvaisia kontekstista, toisin sanoen organisaatiolla, siellä aiemmin tapahtuneilla asioilla ja yhteisön sosiaalisilla suhteilla on vaikutusta niihin. Tutkimuksessa ilmeni lisäksi, että muutosviestintä on oleellista muutosprosessin onnistumiselle. Sen avulla työntekijät ymmärtävät muutostarpeen ja muutoksen merkityksen. Myös osallistaminen on työntekijöille helpompaa hahmottaa, mikäli siitä on kerrottu heille muutosprosessin aikana. Silloin työntekijät tietävät, miten heidän panoksensa vaikuttaa muutokseen.
Keywords: muutosjohtaminen, osallistaminen, Yle, organisaatiomuutos, työntekijän kokemus