Unohtunut tulenkantaja Erkki Vala - Kosunen Janne; Mieskonen Matti (Tieteellisten seurain valtuuskunta, 2022)
Erkki Vala toimi keskeisessä asemassa kaikissa yhteyksissä, joihin nimi ”tulenkantajat” omana aikanaan liitettiin. Silti Vala on jäänyt tutkimuksis sa ikuisen sivuhenkilön rooliin. Sitoutumattomasta ja kompromisseihin taipumattomasta intellektuellista tuli sotien jälkeen vaiennettu muistelija. Valan kautta avautuu uusi näkökulma niin tulenkantajien kuin laajemmin kulttuuriälymystön toimintaan Suomessa maailmansotien välisenä aikana.