Vektorikentän roottorin lokaali karakterisointi - Kontoniemi, Noora (My University, 2024)
Tässä LuK-tutkielmassa perehdytään matemaattiseen vektorioperaattoriin, roottoriin. Tarkoituksena on tukea ja vahvistaa roottorin käsitettä oppijalle sen alkuvaiheessa tai kun aikaa on kulunut jonkin aikaa sen käsittelystä. Tutkielman alussa kerrataan roottorin laskemisessa oleellinen käyräintegraali, jonka jälkeen tutkitaan pyörteisyyden määritystä. Havainnollistavaksi avuksi tutkielmaan on pyritty lisäämään mahdollisimman kuvaavia ja yksinkertaisia kuvia, jotta moniulotteinen tilanne voitaisiin esittää mahdollisimman selkeästi.