Lapsen sydämen ultraäänidiagnostiikka - Anita Arola; Tuija Poutanen (Suomen lääkäriliitto, 2022)
Sydämen kaikututkimuksen avulla voidaan diagnosoida suurin osa lasten ja nuorten rakenteellisista sydänvioista, sydänlihassairauksista ja monista muista sydämen anatomisista ja fysiologisista poikkeavuuksista.
Kolmiulotteinen ultraäänitekniikka mahdollistaa erityistilanteissa läppäanatomian sekä kammiotilavuuksien ja -funktion tutkimisen aiempaa tarkemmin.
Dopplertekniikoita ja kaksiulotteista strain-tekniikkaa voidaan käyttää sydänlihaksen paikallisen systolisen ja diastolisen toiminnan arviointiin.