Angle III -luokan purentavirhe. Diagnostiikka ja hoito - Kortesluoma, Heidi (fi=Turun yliopisto|en=University of Turku|, 2017)
Tämän syventävien opintojen kirjallisen työn aiheena on Angle III -luokan purentavirhe. Kyseisen purentavirheen esiintyvyys Euroopassa on vain muutamia prosentteja. Kaakkois-Aasiassa kyseinen purentavirhe on paljon yleisempi, sen esiintyvyys on n. 20 %. Tämän tutkielman tarkoituksena on luoda yleinen katsaus Angle III -luokan purentaan, sen etiologiaan, keskeisiin löydöksiin ja hoitoon. Tutkielman aineistona on käytetty oikomishoidon oppikirjoja, sekä PubMedissa aiheesta julkaistuja artikkeleita. Potilasaineistona on yksi potilas Kiinasta Shanghai Stomatological Disease Centeristä ja yksi potilas Turun yliopistollisesta keskussairaalasta. Potilastapaus Shanghaista on hoidettu kiintein oikomiskojein, potilastapaus Turusta on hoidettu ortognaattisen kirurgian ja kiinteiden oikomiskojeiden avulla. Angle III -luokan purentasuhteen melko alhainen esiintyvyys ja vaikeahoitoisuus tekevät purentavirheestä haastavan, sillä kliinikot eivät hoida kyseistä purentavirhettä päivittäin. Angle III -luokan purentavirhe on kuitenkin huomattava ja potilaiden hoidon tulisi olla tasavertaista ja hyvälaatuista purentavirheestä riippumatta. Suomessa oikomishoidon erityispiirteenä pidetään varhaista hoitoa. Kiinassa tällainen hoito ei ole kovin yleistä, joten siellä oikomishoito toteutetaan pääasiassa kiintein oikomiskojein. Hoitomenetelmät ovat siis erilaiset, mutta hyvään lopputulokseen voidaan päästä usealla eri hoitomenetelmällä.