VIRTUAALITIIMISSÄ JA ETÄESIMIEHEN ALAISUUDESSA TYÖSKENTELY ASIANTUNTIJAN NÄKÖKULMASTA : Tapaus Kunnan Taitoa Oy - Mitikka, Lotta (My University, 2018)
Tämän tutkimuksen aiheena ovat virtuaalitiimit, ja niiden toimintaa on tutkittu erityisesti virtuaalitiimien jäsenten näkemysten ja kokemusten kautta. Tutkimuksen tavoitteena on ollut tuoda esiin tekijöitä, jotka vaikuttavat virtuaalitiimien jäsenten mukaan erityisesti virtuaalisen työskentelytavan kokemiseen sekä etäesimiestyöhön. Tutkimus on toteutettu laadullista tutkimusotetta käyttäen ja sen aineisto koostuu 12 virtuaalitiimin jäsenen haastattelusta. Aineisto kerättiin suomalaisesta talous- ja henkilöstöpalveluita kunnille ja kuntayhtymille tarjoavasta organisaatiosta. Aiempi tutkimus virtuaalitiimeistä painottuu vahvasti liikkeenjohdollisiin näkökulmiin, ja paljon onkin tutkittu tiimien organisointitapoja sekä virtuaalista johtajuutta. Tässä tutkimuksessa halutaan kuitenkin keskittyä selkeästi vähemmälle huomiolle jääneeseen näkökulmaan, eli tuoda esiin virtuaalitiimien jäsenten kokemuksia ja niitä tekijöitä, jotka heidän mielestään eniten vaikuttavat virtuaalitiimissä toimimiseen. Tutkimuksen tulosten perusteella sekä virtuaalitiimin jäsenenä että etäesimiehenä toiminen on vaativaa. Suurimpana haasteena ilmenee kommunikointi, joka kasvokkain tapahtuvien tapaamisten puutteen vuoksi käydään lähes täysin sähköisiä välineitä hyödyntäen. Tällöin kommunikointi ja vuorovaikutus on haastavampaa, ja tiedon jakaminen kuten myös läheisten suhteiden luominen kollegoihin sekä etäesimieheen näyttäytyy vaikeana. Tutkimuksen perusteella seurauksena saattaa olla virtuaalitiimin jäsenen kokemaa yksinäisyyden ja merkityksettömyyden tunnetta työssään, ja vaikutukset työhyvinvointiin voivat olla myös merkittävät. Etänä toimivalla esimiehellä on suuri vastuu virtuaalitiiminsä toiminnasta sekä kaikkien tiimin jäsenten työhyvinvoinnista, mutta virtuaalitiimissä myös jäsenten ottama vastuu korostuu. Virtuaalitiimissä haasteet ovat erilaiset ja lähtökohtaisesti suuremmat paikallisesti toimivaan tiimiin verrattuna, mutta korkean työmotivaation ja kehittymishalun kautta myös saavutettavissa olevat hyödyt sekä organisaatiolle että kaikille virtuaalitiimin jäsenille ovat merkittävät.
Keywords: virtuaalitiimit, virtuaalinen tiimityö, etäesimies, virtuaalinen kommunikointi, työhyvinvointi