’’Sillä [asenteella] pääsee jo pelkästään pitkälle’’ – Kauppatieteiden maistereiden työnhakutaidot suhteessa työllistettävyyden ideaaleihin - Koivumies, Essi (My University, 2024)
Viimeaikaiset kriisit, kuten koronapandemia ja Ukrainan sota, ovat ravistelleet työmarkkinoita ja lisänneet kilpailua työpaikoista, erityisesti vastavalmistuneiden keskuudessa. Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella, millaisia työnhakutaitoja kauppatieteiden maisterit rakentavat pienissä kertomuksissaan ja, miten he rakentavat itseään työnhakijoina suhteessa työllistettävyyden ideaaleihin. Tutkielman teoreettinen viitekehys käsittelee korkeakoulututkinnon merkitystä työmarkkina-aseman parantajana uuden työn aikakaudella, työllistettävyyden ihanteita ja työnhakutaitoja. Tutkimusaineisto pohjautuu Suomen Akatemian rahoittaman HighEmploy (2018–2022) -tutkimushankkeen haastatteluaineistoihin. Tutkimusaineisto koostuu yhdestätoista alkuhaastattelusta ja aineisto on rajattu vastavalmistuneisiin kauppatieteiden maistereihin, koska kauppatieteiden maisterit erottuvat monista muista työnhakijoista monin tavoin: heillä on tutkimusten mukaan usein keskimääräistä korkeampi sosioekonominen tausta, hyvät työllistymisnäkymät sekä korkea todennäköisyys edetä johtotehtäviin. Lisäksi kauppatieteiden tutkinnolla on erityisen arvostettu asema työmarkkinoilla. Haastateltavista seitsemän oli naisia ja neljä miehiä, ja heistä kaikki olivat työelämässä haastatteluiden aikaan vuonna 2019. Aineiston analyysissa hyödynnetään narratiivista positiointianalyysia ja analyysissa keskityin haastateltavien nostamiin pieniin kertomuksiin. Tulokseksi saatiin viisi keskeistä työnhakutaitoa: työnhakudokumenttien laatiminen, itsensä markkinoiminen ja brändääminen, oman osaamisen sanoittaminen, työllistettävänä persoonana itsensä esittäminen sekä oikeanlainen asenne. Lisäksi tuloksissa käsitellään, miten tutkittavat positioituvat suhteessa työllistettävyyden ihanteisiin. Kauppatieteiden maisterit sekä omaksuivat työllistettävyyden mallitarinat että kyseenalaistivat niitä pienissä kertomuksissaan. Lisäksi heidän positioitumisensa suhteessa työllistettävyyden mallitarinaan oli moninaista: kauppatieteiden maisterit positioituivat nokkeliksi, epävarmoiksi, taitamattomiksi, taitaviksi, itsevarmoiksi ja aktiivisiksi työnhakijoiksi. Tutkimustulokset korostavat monipuolisten työnhakutaitojen tärkeyttä ja tarjoavat käytännön suosituksia työnhakijoille. Lisäksi tulokset valaisevat vastavalmistuneiden kokemuksia työllistettävyyden ihanteista, auttaen ymmärtämään heidän kohtaamiaan odotuksia ja haasteita työelämässä. Vaikka on kiistatonta, että työnhakutaidoilla on suuri merkitys työllistymisessä, tutkielma osoittaa myös, että korkeakoulutuspolulla eteneminen on monivaiheinen prosessi, joka vaatii enemmän kuin pelkkien oikeiden taitojen omaksumista. Korkeakoulutettujen on pohdittava, miten he esittelevät itsensä, millaisia suhteita he rakentavat, miten he sopeutuvat työmarkkinoiden odotuksiin ja kuinka he voivat luoda arvoa työnantajille.

Recent crises, such as the COVID-19 pandemic and the war in Ukraine, have shaken the job market and increased competition for jobs, particularly among recent graduates. The purpose of this study is to examine the job-seeking skills that recent graduates with a Master of Science in Economics and Business Administration construct in their small stories and how they present themselves as job seekers in relation to the ideals of employability. The theoretical framework of the thesis addresses the role of higher education in enhancing labor market positioning in the era of new work, as well as the ideals of employability and job-seeking skills. The research data is based on interview materials from the HighEmploy research project (2018–2022), funded by the Academy of Finland. The dataset consists of eleven interviews from the HighEmploy research project, focusing on recent graduates with a Master of Science in Economics and Business Administration, as they differ from other job seekers in many ways: according to studies they often have a higher than average socio-economic background, good employment prospects, and a high likelihood of progressing to leadership positions. Additionally, a Master of Science in Economics and Business Administration holds a particularly esteemed position in the labor market. Of the interviewees, seven were women and four were men, all of whom were employed at the time of the interviews in 2019. Narrative positioning analysis is used to examine the data, with a focus on the small stories shared by the interviews. The results identified five key job-seeking skills: preparing job application documents, self-marketing and branding, articulating personal skills, presenting oneself as an employable individual, and having the right attitude. Additionally, the results explore how the interviewees position themselves in relation to employability ideals. The Master of Science in Economics and Business Administration graduates both adopted and questioned the normative narratives of employability in their small stories. Moreover, their positioning in relation to these narratives was diverse: they positioned themselves as clever, insecure, unskilled, skilled, confident, and active job seekers. The findings highlight the importance of diverse job-seeking skills and offer practical recommendations for job seekers. Additionally, the results illuminate recent graduates' experiences regarding the ideals of employability, helping to understand the expectations and challenges they encounter in the labor market. While it is undeniable that job-seeking skills play a major role in employment, this thesis also shows that progressing through higher education is a multifaceted process that requires more than merely acquiring the right skills. Higher education graduates must consider how they present themselves, the relationships they build, how they adapt to the expectations of the labor market, and how they can create value for employers.
Keywords: Työllistettävyys, työnhakutaidot, mallitarinat, positiointianalyysi